Wij maken op deze website gebruik van cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek en webstatistieken. Dat doen wij om te begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken. Deze informatie helpt de site te verbeteren.

Kunststof halffabrikaten voor industriële toepassingen

Voor de fabricage van kunststof producten worden meer dan 100 verschillende technische kunststoffen gebruikt. Deze kunststoffen beschikken elk over zeer specifieke product eigenschappen waardoor een bepaalde kunststof wel of niet geschikt is voor het einddoel en voldoet aan de door u gestelde eisen. Al deze technisch kunststoffen zijn daarnaast ook nog verkrijgbaar in diverse vormen zoals platen, stroken, rondstaf, holstaf, zeskant staf en profielen.

Wij hebben het leveringsprogramma van de technische kunststof onderverdeeld in 3 hoofdgroepen:

- Kunststof platen - Kunststof staven - Kunststof profielen.

Klik op de onderstaande hoofdgroepen voor een duidelijk overzicht van ons uitgebreide leveringsprogramma.

Kunststof platen

In de industrie worden aan plaat materialen hele specifieke eisen gesteld. Maatvastheid, temperatuur- en chemische bestendigheid, elektrisch isolerende eigenschappen, hardheid en slijtvastheid zijn slechts enkele van de kwaliteiten die deze materiaalgroep moet bieden.

 

 

Kunststof staven

In de industrie worden aan staf materialen hele specifieke eisen gesteld. Maatvastheid, temperatuur- en chemische bestendigheid, elektrisch isolerende eigenschappen, hardheid en slijtvastheid zijn slechts enkele van de kwaliteiten die deze materiaalgroep moet bieden.

 

 

Kunststof profielen

Al onze kunststof profielen bezitten gelijkwaardige materiaaleigenschappen als onze platen en lasdraad. Hierdoor wordt een optimale verwerking van onze profielen gegarandeerd. Kunststof profielen worden veel toegepast in de tank- en apparatenbouw.

 

 

Kunststof lasdraad

Het lassen van kunststoffen is naast het verlijmen de meest gebruikte methodiek om (thermoplastische) kunststoffen te verbinden. Bijna alle 'thermoplasten' zijn lasbaar, dat geldt zeker voor de veel toegepaste soorten; PE, PP en PVDF.

 

 

Lasmachines

Lassen van thermoplastische kunststoffen berust op een technisch samenspel tussen lasdruk, temperatuur en lastijd. Ieder type kunststof heeft echter een specifieke lastemperatuur, die uiteraard correct dient te worden ingesteld.....


Marktsegmenten

Kunststof kent vele toepassingen in diverse markten. Het totaalconcept in kunststoffen van thyssenkrupp Plastics Nederland transformeert de vele toepassingen van kunststof in oplossingen op maat. Deze oplossingen komt u tegen in verschillende markt segmenten. Op deze pagina vindt u een overzicht van de industrieën waarin wij actief zijn.

 

 

Onze partners

Wij werken alleen samen met A-fabrikanten. Het totaalconcept, waarbij snelle leveringen worden gecombineerd met technische ondersteuning en advisering blijkt een succesformule te zijn. Klanten zijn enthousiast en kunststoffabrikanten van gerenommeerde topmerken werken graag met ons samen.

 

 

naar boven